DeStemVan

DeStemVan

De nieuwe stemhulp is beschikbaar voor de gemeenteraadsverkiezingen: DeStemVan.nl. Deze stemhulp wordt in samenwerking met NU.nl landelijk in tientallen gemeenten gelanceerd en heeft een totaal bereik van 7,5 miljoen inwoners. DeStemVan informeert kiezers en brengt het gesprek over lokale thema’s en partijstandpunten op gang. Op www.destemvan.nl kunt u doormiddel van het invullen van uw postcode kijken of uw gemeente mee doet.

Sociale media

Inwoners reageren op stellingen over actuele thema’s. Niet pas aan het einde, maar al tijdens het invullen van de stemtest kunnen inwoners hun mening vergelijken met politieke partijen én Facebook-vrienden. Via Facebook en Twitter kunnen kiezers bovendien delen op welke politieke partij zij het meeste lijken.

 

Ruimte voor nuance

Het doel van DeStemVan is om de interactie tussen kiezers en lokale politiek te versterken. Niet alleen met de verkiezingen, maar ook in de periode erna. Evert Wolters van DeStemVan: ‘Uniek aan DeStemVan is dat partijen en kiezers een genuanceerde positie kunnen innemen. Niet alleen de uitkomst van de test telt, maar juist ook de argumenten van partijen en kiezers. Wij stimuleren zo het gesprek over actuele kwesties en benutten de aandacht voor verkiezingen om mensen te betrekken bij de lokale politiek.”

 

De initiatiefnemers

DeStemVan is een samenwerking van Necker en iVOX. Necker is tien jaar actief met onderzoek en advies in het lokale bestuur. iVOX ontwikkelde eerder succesvol DeStemVanVlaanderen en LaVoixdesBelges. Bijna 1 miljoen Vlamingen gebruikten die applicatie.

Plaats een reactie

Reageren kan door je naam en e-mailadres in te vullen